Tudi letos, 8. 2. 2023, smo se vinogradnice in vinogradniki podali na tradicionalni Prešernov pohod.

Zjutraj smo se zbrali v Mrzlavi vasi in se prešerne volje za zastavo podali proti Kozlcu, kjer so nas pričakali in pogostili Dušan Prah ter družina Dušak. Po prijetnem klepetu in s polnimi želodčki smo pot nadaljevali v Mrzlavski Gaj. Tam so nas pocrkljali Vida in Marjan Tomše ter Stanko Medvedec. Nadaljevali smo proti Vitovcu. Mimogrede smo se odžejali še pri Stanetu Humeku. V Vitovcu nas je s polno mizo dobrot pričakala družina Prah. Ker smo bili prešerni in kulturni, smo pri njih nazdravili še s penino Prah. Vesela karavana se je odpravila naprej po Vitovcu do Borisa in Andreje Kranjc. Ko se nam je zdelo, da po vseh dobrotah, ki so nam jih gostitelji velikodušno ponudili, ne moremo več niti piti niti jesti, smo šli še na Stankovo. Tam nas je pričakal Marjan Preskar z obloženo mizo in kapljico rujnega. Bilo bi pa zelo narobe, če ne bi preverili, kaj imata v kleti še Fanika in Radovan Ivanšek.

Z lepimi in prijetnimi vtisi smo se vrnili na našo izhodiščno točko, kjer nas je društveni kuhar Branko Račič s pomočnikoma Aleksandrom Piškurjem in Darkom Oštrbenkom pričakal z golažem. Vsi smo z veseljem poskusili golaž, ki je bil že večkrat na tekmovanju prepoznan za zmagovalnega.

Vsem, ki ste omogočili, da je bil dan lep, prijeten, vesel in kulturen, se iskreno zahvaljujem. Hvala vsem, ki ste nas tako velikodušno in nesebično pogostili. Hvala vsem, ki ste prinesli vino, da smo poplaknili golaž. Hvala Borisu Popijaču za darovano meso. Hvala Majdi in Jožetu Piltaver za skrbno izbrano in načrtovano pot.

Naj nam taka druženja ostanejo v lepem in prijetnem spominu. To so ure, ki jih namenimo druženju in veselju.

 

Galerija fotografij