Letošnji pridelek je že kar nekaj časa varno pospravljen v naših kleteh. Postal je že mlado vino. Ker pa si vsi želimo, da bo dozorel v dobro žlahtno kapljico, moramo v to vložiti kar nekaj truda. K sreči se nekatere napake in bolezni vin lahko preprečijo oz. omilijo, če redno spremljamo zorenje našega pridelka.

V tem tednu smo izvedli pokušino mladih vin naših članov. V naših društvenih prostorih v Mrzlavi vasi smo dobili na pokušino 78 vzorcev. Društveni ocenjevalci so pod taktirko g. Jožeta Župančiča vse vzorce vestno preučili. Na predavanju, ki ga je izvedel g. Župančič, smo izvedeli veliko zanimivih dejstev, ki pripomorejo k vrhunski kvaliteti naših vin. 

V društvu imamo nekaj vin z napakami, ki jih bodo vinogradniki znali in zmogli odpraviti. Imamo pa tudi veliko dobrih in zdravih vin, ki nakazujejo na to, da bo letošnje društveno ocenjevanje zopet nagradilo veliko vinogradnikov z najvišjimi odličji.

Ne pozabimo, da moramo redno preverjati naš pridelek v kleti. Da bo pokušina še bolj uspešna, povabimo na kozarček ali dva še prijatelje.

 

Galerija fotografij