Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Doga tempore EX - Cvičkorel
 
Društvo nekje konec avgusta organizira že od leta 2010 kolonijo pod imenom DOGA TEMPORE EX - CVIČKOREL. Prvič in drugič sta umetnike gostila Mija in Roman Baškovč v Topolovi Dragi ( Stojanski vrh). V letu 2012 pa smo se odzvali povabilu kralja cvička Franca Tomšeta, ki je gostil umetnike in vinogradnike na svoji turistični kmetiji Pri Martinovih.
 
Kaj je pravzaprav namen te kolonije? Predvsem celodnevno slikarsko, kulturno in kulinarično druženje umetnikov in vinogradnikov v vinskih goricah naše okolice. Na koloniji vsako leto ustvarja okoli 20 umetnikov iz Posavja in širše okolice Slovenije. V tako kratkem času nastanejo prav zanimivi cvičkoreli. Cvičkorel je slikanje na akvarelni papir z vinom. Ker smo na področju cvička, se kot osnovna barva uporablja cviček, za temnejše tone pa slikarji uporabijo modro frankinjo in gamay. Pravtako poslikajo slikarji vinske sode in doge le teh. Vsaka doga dobi novo podobo. Cvičkoreli in doge se razstavijo vsako leto na dan kolonije in v mesecu oktobru ob prazniku občine Brežice. Razstavo smo na ogled postavil tudi v Cvičkovi ambasadi na Raki, ob otvoritvi 40. Cvičkarije v Novemu mestu in nenazadnje ob prazniku KS Cerklje ob Krki.
 
 
 
 
 
Več o kolonijah, si lahko preberete na spodnjih povezavah:
DOGA TEMPORE EX - CVIČKOREL
DOGA TEMPORE EX - CVIČKOREL
DOGA TEMPORE EX - CVIČKOREL
 
 
Za več foto utrinkov poglejte Galerijo
 

Dodatne informacije