Jesensko vinsko potepanje - VABILO

VABILO

JESENSKO VINSKO POTEPANJE

Spoštovane članice, spoštovani člani,

trgatve so za nami, mošt v naših kleteh počasi zori v vino, čudovita jesen pa nas je letos velikodušno obdarila z vsemi svojimi lepotami. V tem čudovitem letnem času se člani VTKD Cerklje ob Krki že tradicionalno odpravimo na izlet v bolj ali manj oddaljene vinorodne kraje, kjer se pustimo razvajati ob vrhunski rujni kapljici in okusnih gurmanskih doživetjih ter spoznavamo zanimive kraje in ljudi.

Tako vas tudi letos prijazno vabimo na JESENSKI DRUŠTVENI IZLET, ki bo v soboto, 23. 11. 2019. Obiskali bomo vinorodno in slikovito zgornjo Štajersko.

PROGRAM IZLETA:

Odhod bo ob 6:45 uri zjutraj izpred dogovorjenih mest (Brežice pred blagovnico – Dvorce – Cerina – Globočice – Krška vas – Skopice pri gasilskem domu – Boršt – Račja vas – Cerklje ob Krki). Pot nas bo popeljala v  Slovenske gorice, kjer nas bodo domačini najprej pozdravili pri razglednem stolpu Plač, ki se dviga na 508 metrih nadmorske višine in v višino meri 28 metrov ter ponuja čudovit razgled po celotni pokrajini in daleč naokoli proti Kozjaku, Pohorju, Lenartu, vse do hrvaške meje in sosednje Avstrije. Pričakali nas bodo s toplo malico (divjačinski golaž, kruhov cmok) in dobrodošlico iz lokalnega vinotoča. Poslovimo se od stolpa Plač in nadaljujemo svojo pot v kraj Špičnik, kjer nas na poti pozdravi znamenito »srce med vinogradi« - naredimo postanek pri turistični kmetije Dreisiebner, kjer nam bodo predstavili zanimivo zgodbo o nastanku srčka. Postregli nas bodo z okusnim prigrizkom in nas povabili na degustacijo vin v več kot 300 let stari velbani kleti. Največ pridelajo vinskih sort: kerner, traminec, laški rizling, rumeni muškat, sauvignon, chardonnay, sivi pinot, renski rizling, beli pinot. Po obisku Špičnika se ustavimo na kosilu na turistični kmetiji Jarc s skoraj 360° razgledom po širni okolici Slovenskih goric in južni štajerski avstrijski vinski cesti. Postregli nam bodo z izključno doma pridelanimi kulinaričnimi dobrotami ter nas po kosilu popeljali še v njihovo vinsko klet, katere asortiman je širok in zajema številna bela in rdeča vina. Dobro okrepčani se bomo sprehodili še do vinogradniškega muzeja in si ogledali njihovo zbirko. Naša zadnja postojanka bo priznana vinska klet na posestvu Valdhuber, ki se je kot eno prvih na slovenskem Štajerskem osredotočilo na mednarodni stil belih suhih vin s poudarjenim sadnim karakterjem in svežino, kar je še danes odlika njihovih vin. V urejenem degustacijskem prostoru s pogledom na slikovito vinorodno pokrajino in svečinski grad nam bodo predstavili svoja vina in njihove skrivnosti. Sledi vožnja proti domu, kamor se vrnemo okoli 21. ure.

Cena: 35 € za člane, 45 € za nečlane. Prispevek plačate ob prijavi.  

Prijave zbiramo do petka, 8. 11. 2019. Prijavite se lahko pri:

  • Radovanu Ivanšku (041 638 884)
  • Marjanki Lopatič (051 391 952)

Veselimo se druženja z vami na našem jesenskem vinskem potepanju!

Lep vinogradniški pozdrav,

UO VTKD Cerklje ob Krki